Geplaatst op

Zonnepanelen op garage plaatsen? Goed idee!

Zonnepanelen op garage plaatsen Goed idee!

Je hebt besloten om zonnepanelen te nemen, maar waarom zou je geen zonnepanelen op garage plaatsen? Het kan je namelijk veel opleveren, dat is iets wat zeker in deze tijden helemaal geen raar idee is. Door de huidige energieprijzen kiezen steeds meer Nederlandse huishoudens ervoor om te verduurzamen. Dit is eerste stap, die mensen veelal zetten, is de overgang naar zonnepanelen.

Alleen hoe vraag je dit aan? En kun je er subsidie voor krijgen? En is het voor de garage rendabel genoeg?

In onze blog gaan wij je daar meer vertellen, zodat jij wie weet wel kiest voor zonnepanelen.

Hieronder lees je er meer over:

Zonnepanelen op garage plaatsen? Hierom is het verstandig

In de tijd van nu zijn zonnepanalen iets wat je zeker eens moet overwegen. Het is namelijk ontzettend duurzaam en het levert je, ook nog eens wat op. Vanaf het eerste moment kun je al gaan besparen. De zon geeft namelijk gratis energie, waardoor je energierekening lager uit kan vallen. De investering, is over het algemeen binnen 10-jaar terug verdiend. Dus zonnepanelen op garage plaatsen, is nog helemaal zó gek nog niet als je het ons vraagt.

Daarnaast, is het ook zó, dat je woning meer waard wordt op het moment, dat je zonnepanelen plaatst. Omdat je hierdoor een lager energie kunt krijgen. Wat maakt, dat het voordeliger voor je uit kan pakken.

Kies daarom eens een partner, zoals: Suncatch, want nu is het moment om voor zonnepanelen te kiezen.

Zonnepanelen op garage plaatsen? Zo zit het!

Allereerst, moeten zonnepanelen op garage plaatsen in een hellingshoek van 35-graden worden geplaatst. Is het een plat dak? Dan kan de installateur de hoek zelf bepalen, want dan maakt het verder niet uit. Daarnaast, is het ook belangrijk, dat er voldoende afstand tussen de rijen moet zitten. Anders loop je het risico dat er een schaduw over de panelen heentrekt, waardoor er minder energie kan worden opgewekt.

Ook, moet er rekening met zonnepanelen op garage worden gehouden met de dakrand en dat er de juiste ballast wordt gevonden voor de panelen anders loop jet het risico, dat het overbelast gaat raken. En dat is iets wat je nou net moet zien te voorkomen op het moment, dat je zonnepanelen gaat plaatsen.

We kunnen in ieder geval concluderen, dat het kiezen voor zonnepanelen nog helemaal zó gek nog niet is.

Wij wensen je veel succes in je zoektocht naar zonnepanelen!