Geplaatst op

Wat is een witte werkster?

Wat is een witte werkster

Veel mensen zijn opzoek naar een witte werkster en veel mensen weten niet wat dit inhoudt. Wat doet een witte werkster in het huishouden en waar is hij of zij goed voor? Wat zijn de voor- en nadelen aan een witte werkster, zijn die er wel?

Een witte werkster

Een witte werkster is een hulp in het huishouden die geregistreerd staat bij de belastingdienst. Het is dus een schoonmaker in loondienst. Je loon kan wit of zwart zijn. Wanneer het wit is, dan sta je geregistreerd bij de belastingdienst, in loondienst. Als je zwart werkt, sta je niet geregistreerd bij de belastingdienst en dus niet in loondienst.

Voordelen van een witte werkster

Als je in loondienst staat bij de belastingdienst zitten daar een aantal voordelen aan. Deze voordelen heb je niet als je zwart werkt. Recht op doorbetaling als je ziek wordt, een van de voordelen aan wit werken. Dit staat in jouw contract. Je hebt recht op vakantiegeld en vakantiedagen. Bovenop bij je nettoloon krijg je vakantiegeld. Dit vakantiegeld bouw je op gedurende het hele jaar. In de uitbetaal periode van mei of juni krijg je dit vakantiegeld bij je loon op. Vakantiedagen houden in dat je recht hebt op dagen om op vakantie te gaan.

Je bent verzekerd voor ongevallen. Wanneer je geregistreerd staat, staat er in je contract de verzekering voor ongevallen. Heb jij een ongeluk gehad en kun je hierdoor een bepaalde periode niet werken? Dan krijg jij gewoon je loon. Zekerheid op je inkomen, elke maand krijg je een minimum bedrag, omdat jij een contract hebt.

Wat doet een witte werkster?

Een witte werkster is een huishoud hulp. Iemand die jou helpt je huis schoon te houden en jou helpt structuur te krijgen in het huishouden. Wanneer je dit niet allemaal alleen redt, schakel je een huishoud hulp in. Stem samen af wie wat doet en wanneer. Elkaars verwachtingen. Wanneer jij op het werk bent doet de hulp het huishouden en de afgesproken taken. Wanneer zij vrij heeft ga jij aan de slag!

Denk jij nou ik zoek een witte werkster? Bekijk dan de website voor de mogelijke opties!