Geplaatst op

Oplossingen voor slapen met rugklachten

Slapen

Zou het leven niet stukken aangenamer voor je zijn, wanneer je heerlijk slapen kunt zonder dat je er gelijk rugklachten aan overhoudt. Voor veel mensen, is slapen rugklachten helaas de realiteit, waar slapen zonder klachten een heuse droom is. En dit kan in sommige gevallen, zo dusdanig escaleren dat je er slaapproblemen aan kunt overhouden. En dat is nou net hetgeen, dat je moet zien te voorkomen.

In deze blog gaan wij je in ieder geval vertellen over het voorkomen van rugklachten.

Hieronder lees je er meer over:

Slapen met rugklachten? Wat kun jezelf doen?

Slapen met rugklachten, is natuurlijk hartstikke vervelend, maar zijn er dingen, die jezelf kunt ondernemen om slaapklachten te voorkomen. Of om het misschien wel te voorkomen, maar hoe ontstaan deze rugklachten? De rugklachten door het slapen ontstaan vaak door een slecht matras, die je lichaam niet voldoende ondersteunt. En wat bijvoorbeeld: ook niet helemaal past bij je lichaam wat resulteert in een slechte slaaphouding.

Wanneer je dus wakker wordt met een zeurende pijn in je onderrug, dan wijzen veel mensen al snel naar het matras. Echter hoeft dit niet altijd aan je matras te liggen het kan in veel gevallen, ook te maken hebben met een versleten lattenbodem, of boxspring. Een expert, zoals: Bedder kan je daar het beste over informeren.

Los van het materiaal, kun je ook zelf voldoende in beweging blijven en bij aanhoudende klachten, bijvoorbeeld: naar een fysiotherapeut gaan.

Kies voor een goed voor het slapen met rugklachten

Wanneer je door het slapen rugklachten overhoudt, kan dit veel oorzaken hebben. Ook al heb je zo’n goede slaaphouding, dan kun je alsnog opstaan met een zeurende pijn in je onderrug. Dit kan duiden op het volgende: je matras is niet helemaal voor jouw lichaam gemaakt, waardoor je alsnog rugklachten kan krijgen.

Daarnaast kun je ook te maken hebben met een te hoog, of een te laag kussen. Wat kan resulteren in klachten in je nekwervels, wat weer kan doorstralen tot aan je rug.

Een slaapexpert, kan je hier ten alle tijd goed informeren, waardoor jij straks weer een goede nachtrust mag hebben. Zij kijken bijvoorbeeld: naar je lichaamsbouw, figuur, gewicht en lengte. Dit kan bepalend zijn voor wat voor soort bed, matras, kussen, etc. Het beste bij je past, want iedere slaper is namelijk anders.

En laten we eerlijk wie beter slaapt, is ook een gelukkiger mens en als dat ook nog eens zonder pijn kan. Is dat uiteraard mooi meegenomen, dus waar wacht je nog op?