Geplaatst op

Homepage van het bedrijf

webshop

Wilt u gevonden worden op internet en door Google en uw bedrijf presenteren? Wilt u klanten en sollicitanten overtuigen van uw goederen en diensten? Dan is een bedrijfswebsite onmisbaar. Een bedrijfshomepage wordt ook vaak een bedrijfswebsite genoemd en is een van de informatieve websites. Niet alleen bedrijven, maar ook verenigingen, clubs en gemeenten gebruiken bedrijfswebsites om bezoekers online van uitgebreide informatie te voorzien. Bedrijfshomepages bieden niet alleen contactmogelijkheden, maar ook een diep inzicht in uw productaanbod en projecten.

Een bedrijfswebsite is beschikbaar voor een eenmalige vaste prijs of als abonnement. De prijs is afhankelijk van de individualiteit, de inspanning voor het ontwerp, de beveiligingseis en de benodigde functionaliteiten. Webbureaus bieden bedrijven vaak zogenaamde pakketprijzen op hun website aan, die afhankelijk van de functies en het aantal subpagina’s tussen de € 700 en € 10.000 liggen. Een website is het visitekaartje van een bedrijf. Slechts enkele bedrijven maken daarom hun homepage met webbouwpakketten zoals WordPress, hoewel deze ook gratis verkrijgbaar zijn. Vaker is het gebruik van een CMS (content management systeem) zoals Webflow.

70% van de internetgebruikers geeft aan dat een individueel ontworpen aanwezigheid op het internet tegenwoordig erg belangrijk is en vertrouwen schept. Investeren in een professioneel ontworpen website is het waard.

Tegenwoordig vindt u aanbiedingen voor statische websites van de handen van een webdesigner met maximaal vijf subpagina’s voor minder dan € 1.000. Met zulke lage prijzen is het raadzaam om de manier waarop de providers werken en hun referenties te controleren. Als een website op een bijzonder aantrekkelijke manier moet worden ontworpen, bijvoorbeeld door uw eigen foto’s of afbeeldingen te publiceren en externe teksten te maken, moet de website tussen de € 2.500 en € 7.000 kosten. Als functies zoals boekingsopties voor evenementen worden toegevoegd, kost de website tussen de € 5.000 en € 15.000.

Een wordpress website laten bouwen kan stukken voordeliger zijn, omdat gedeeltelijk gebruik kan worden gemaakt van reeds bestaande uiterlijken, en bouwstenen voor de site.

Voor professionele, extern gemaakte teksten wordt tussen de € 150 en € 400 per pagina in rekening gebracht. Professionele foto’s kunnen worden gemaakt voor ongeveer € 500 tot € 1.000. Het is voordeliger om in ruil voor een licentie beschikbare afbeeldingen (stockfoto’s) van internet te gebruiken. Enkele van de mogelijke diensten die de meeste bureaus kunnen bieden, zijn onder meer het leveren van professionele fotografen of het onderzoeken van geschikte bestaande foto’s voor uw website. Een professionele verklaring van gegevensbescherming met opdruk en waarschuwingsbescherming is beschikbaar voor ongeveer € 800. Voor tussen de € 1.500 en € 5.000 is een huisstijl eenvoudig te realiseren.

Naast de vaste kosten moet er altijd rekening worden gehouden met de prijzen voor hosting en het domein: U kunt beide krijgen, uitgaande van een kleine hoeveelheid data, vanaf € 10 per jaar.