Geplaatst op

Hoe werkt outplacement?

Outplacement

Voor veel werknemers is de noodsituatie de eerste keer dat ze horen over outplacementbegeleiding. Naast de schok van het verlies van een baan, is er onzekerheid over hoe het outplacement gaat werken. Idealiter wordt het proces individueel gecoördineerd en afgestemd. Toch zijn er typische fasen die elk outplacementgesprek doorloopt.

Inventarisatie van de status quo

Aan het begin van het outplacementgesprek is er een eerste gesprek waarin de status quo, de huidige situatie, wordt geanalyseerd. Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld: Waar sta je nu – zowel zakelijk als privé? Welke doelen heb je voor je professionele heroriëntatie? De eerste reële kansen en opties die de werknemer ter beschikking staan, worden hier besproken.

Analyse van kwalificaties

Om van de huidige situatie naar het beoogde doel te komen, moet duidelijk zijn over welke kwalificaties je beschikt. Hiervoor worden jouw sterke punten, competenties en ervaringen verzameld en samengevat in een persoonlijk profiel. Anderzijds zijn er de eisen en verwachtingen die je moet meebrengen om in de gewenste baan of de gewenste branche te kunnen werken. Bij discrepanties helpt de outplacementconsulent met bijscholing om de nodige kwalificaties in te halen.

Start zoeken naar werk

Gewapend met deze kennis van waar de heroriëntatie toe leidt en de juiste vaardigheden, begint de volgende fase: het zoeken naar werk. Outplacementadvies ondersteunt werknemers bij hun zoektocht naar potentiële werkgevers, analyseert samen met u vacatures en helpt bij het ontwikkelen van een sollicitatiestrategie.

Optimalisatie van de documenten

Om de beste kansen op de arbeidsmarkt te krijgen, optimaliseert u samen met uw outplacementconsulent uw sollicitatiemap – vooral de begeleidende brief en cv. Inhoud speelt een even belangrijke rol als lay-out en applicatieontwerpen die passen bij de doelsector. Naast de documenten richt outplacement zich ook op sollicitatiegesprekken of assessment centers en bereidt deze voor.

Selectie van aanbiedingen

Ten slotte ondersteunt het outplacementbureau de selectie van vacatures. Voors en tegens worden besproken om de best mogelijke beslissing te nemen. De focus ligt op de nauwkeurigheid van een aangeboden positie in relatie tot het aanvankelijk gestelde doel.