Geplaatst op

Audio omzetten naar tekst

Audio omzetten naar tekst

Misschien moet je voor school of voor werk een heel lange tekst schrijven. Een handige optie is dan om je audio om te zetten naar tekst. Dit is heel makkelijk en zo gedaan. Sommige mensen weten wel hoe dit moet en anderen weten dit niet. Echter is het heel gemakkelijk. Hoe zet je de audio om naar tekst? En waarom zou je dit doen? Dat lees je hieronder!

Audio handmatig omzetten

De meest voor de hand liggende optie bij het omzetten van een audio, is om dit handmatig te doen. Dit is natuurlijk volledig gratis. Het nadeel hiervan is dat het een zwaar proces is. Het duurt lang en daarom vergt het mentaal ook veel van je. Je hebt vaak een deadline waaraan je je houden moet en bij het handmatig omzetten van de audio duurt het al gauw langer dan je denkt. Als je veel ervaring hebt met zelf audio omzetten, geen deadlines hebt en een laag budget dan is dit een goede optie.

Audio omzetten door een bedrijf

Ook kun je ervoor kiezen om je audio om te laten zetten door een bedrijf. Hier weet je bijna zeker dat het goed gebeurt en je hebt er zelf geen werk aan. Het nadeel hiervan is dat er wel degelijk een prijskaartje aan hangt. Deze transcripten worden gemaakt door echte professionals die snel en zorgvuldig je bestand maken. Het laten maken kost tijd van de werknemers en daar betaal je voor. Je betaalt ongeveer 1,20 per minuut aan audio. Vaak is het ook nodig om een offerte aan te vragen. Het is een soort transcriptieservice waar je gewoon voor betaald. In de offerte geef je het aantal sprekers, accenten en andere audio kenmerken aan. Deze optie is dus voor mensen die wel een budget beschikbaar hebben hiervoor.

Automatisch audio omzetten

Tegenwoordig is er veel mogelijk. Ook bij de term audio omzetten is er meer mogelijk dan eerst. Het is mogelijk bij verschillende aanbieders om je audio automatisch om te zetten naar een tekst. Je spreekt de tekst in en binnen ongeveer 10 minuten heb jij een gehele tekst voor je staan. Het enige wat jij hoeft te doen is de tekst in spreken en achteraf nog wat verbeteringen aanbrengen, zodat het transcript helemaal correct is. Deze optie is een stuk goedkoper dan je audio omzetten door een bedrijf en bedraagt zo ongeveer 15 euro per uur.

Wat kies jij?

Als jij op zoek bent naar een optie zoals een van dezen hierboven, kijk dan goed voor welke optie je gaat. De meest gekozen optie is toch wel de optie: audio omzetten door een bedrijf. Bij deze optie weet je zeker dat je nauwkeurig en goed geleverd werk terugkrijgt. Heb je een lager budget? Dan kun je gaan voor het automatisch omzetten of handmatig omzetten. Afhankelijk van je ervaring met transcriberen.